21. jun 2024. 19-23h
Adrenalin park „Zemlja čuda“, Ćirila i Metodija 94, Telep, Novi Sad

Prvi Adrenalin muzički festival nastao je kao posledica dugogodišnje igre na bini i oko nje. Udružili su se prijatelji da uz slobodan izraz pokrenu i podele pozitivnu energiju i muzički izraz u svom bliskom okruženju.
Kao i kod svakog udruženog stvaranja, limiti se pomeraju i evo ga, rodio se Adrenalin Mjuz Fest, ustvari rodiće se, zamislite slučajno, a izgleda sudbinski, baš 21.06. na svetski dan muzike.
Na prvom festivalu nastupiće zajedno amateri i profesionalci u sopstvenom muzičkom izrazu, bez žanrovskih ograničenja i bilo kakvih predrasuda….
Imaćete priliku da čujete od Jelene Petošević iz Beograda, preko novih novosadskih veterana Bore i Ramireza, do Deep Steady-ja i Moram Pitati Igora.
Dodjite 21.06. Od 19h da uplovimo u četvoročasovni muzički performans ovih sjajnih kreativnih energija.
Ulaznica je 500rsd kao donacija afirmaciji muzičke scene….

O IZVOĐAČIMA

Jelena Petošević a.k.a. Lady Jelena

Jelena Petošević a.k.a. Lady Jelena, poznata po numerama “Nikola” i “Slatka mala”, se sasvim slučajno našla u svetu muzike, gde je rešila da ostane jer je shvatila je da rečima, glasom, i muzikom, može da nasmeje, rastuži, uzbudi, čak i naljuti.

Jelenin repertoar je sastavljen od njenih autorskih pesama, a mogu se prepoznati i neki standardi. Takođe se mogu čuti pesme prevedene na srpski jezik od Radiohead-a i Portishead-a, kao i njene interpretacije Nirvane i Pixies.

Odrastanje u Belgiji i godine provedene studirajuci u Londonu, su spojile njen Balkanski duh sa zapadnom kulturom koja je podsticala slobodu izražavanja. Danas je možemo čuti kao one woman bend, koji je nastao kroz igru sa žičanim instrumentima i ritmovima bas bubnja.

Boro i Ramirez

Laganim ritmom bubnja i basa, dvojica drugara povratnika muzici, Ivan (bas) i Čombe (bubnjevi) od 2019. godine grade bend Boro i Ramirez. Posle pauze duge 30 godine, prijateljstvo, stav i potreba za muzičkim izrazom u godinama moralnog posrnuća našeg društva, vodili su ka razvoju benda koji inspiraciju crpi u muzičkim pravcima 80tih i 90tih godina. 2023. godine im se pridružuje Srđan kako bi kao vokal pomogao u razvoju benda a u 2024. godini se pridružuje i Mirko sa dugo čekanom trubom.

Deep Steady

Deep Steady je instrumentalna muzička grupa osnovana 2016. godine u Novom Sadu.
Jedan je od retkih sastava na prostoru bivše Jugoslavije koji spaja tradiciju jamajčanske muzike i američkog jazz-a. U osnovi njihove muzike su ska, reggae i kalipso ritmovi, ali i jazz harmonije, odnosno improvizacija. Muzika benda inspirisana je podjednako velikanima sa Jamajke kao što su Skataltes i Jackie Mittoo, odnosno gitarske deonice u stilu Ernesta Ranglina.

Bend je zabeležio nekoliko značajnih nastupa, pre svega na dva velika novosadska festivala – Exit i Festival uličnih svirača, zatim nastup na manifestaciji Ritam Evrope i Interfest. Svirali su na „Green Town Jazz Fest“ u Somboru, ali i u Hrvatskoj, na Skaville Festivalu i Jazz Festivalu u Križevcima, u Osijeku, kao i u Skoplju i Kumanovu u Makedoniji.
Do sada su imali prilike da dele binu sa sastavima sličnog žanra, a nastupali su sa legendarnim nemačkim ska bendom Bluekilla, kao i sa uticajnim evropskim sastavom Rotterdam Ska Jazz Foundation. Imali su čast i da nastupe u rezidenciji Britanske ambasade u Beogradu na proslavi kraljičinog rođendana 2017. godine.

Svi članovi sastava Deep Steady poznati su na novosadskoj muzičkoj sceni i iza sebe imaju dugo iskustvo sviranja u sastavima kao što su: Lost Propelleros, Ringišpil, Proleće, Killo Killo, Drum’n Zez, Vojvođanski Bluz Bend.

Do sada su izdali dva studijska albuma – „Deep Steady“ 2018. i „Storyteller“ krajem 2023. za novosadski SKC. Takođe su učestvovali na kompilaciji „Uticaji Britanske Muzike u Srbiji“ sa obradom grupe Selecter 2017. godine, na čijoj promociji su nastupali u beogradskom klubu Elektropionir.

Bend čine: Dušan Maurić – gitara, Vuk Čuvardić – bas gitara/kontrabas, Predrag Okiljević – tenor saksofon, Dejan Matić – gitara, Zoran Tegeltija – bubnjevi.

Moram Pitati Igora

Novosadski bend Moram pitati Igora(!?I) – MPI, objavio je digitalno izdanje albuma “Besmislice/Nem tudjak az emberek hogy van Kiki” za diskografsku kuću Multimedia Music.

Bend Moram pitati Igora(!?I) – MPI je nastao kao revival srednjoškolske sobne atrakcije iz devedesetih, kada je dvojac Zoran Injac – Igor Burić svoje pesme pisao, svirao i snimao, ne baš uvek tim redom, kao svojevrsne mix tapes.

Sad već čuvene “koronarne” 2020. bendu se priključio Nebojša Arsić sa gitarom. Dušan Nakić je počeo da svira bubnjeve kada je Moram pitati Igora već imao snimljen svoj prvi EP “Elementarna logika” (2021). Zatim se bendu pridružila i Dina Đilas, prvo kao prateći vokal, a kasnije i kao klavijaturistkinja. Nakon toga, sve je, sve više, postajalo istorija.